20061001

La guerròta contra los ciclistas de la majoritat ( UMP e panaire de Tolosa associats )

Hostilities against bikers ( by the UMP majorities and thief in Tolosa )
La petit guerre contre les cyclistes ( de la majorité UMP et voleur de VTC à Tolosa )
( veire fòto sul precedent blòg )
A l’atencion de
Mn. Jean-Michel Lattes, Comuna de Tolosa.
Conselhièr Cargat de la circulacion e dels Transpòrts (ndlr : m’imagini collectius e individuals)

Car Sénher,
Es ambe plaser que ai vist arribar las òbras de la carrièra S….. ! (es la meuna !) E la consequéncia unica, pòdi melhor m’aparcar car los grands veïcules an fugit l’aparcatge d’aquesta carrièra.
Soi un d’aquestes que s’apárcan normalament ! Ai un veïcule pichon …Donc, se lo monde s’aparca sul trepador, an páur de la velocitat de la circulacion que respecta pas la limitacion de vitessa, (es legitime, e donc pensatz a-n aquò abans tota accion mauvesenta, o repression) … Los veïcules daválan tròp aviat !Puèi, aqueste sistèma d’aparcatge en U alongat [veire colcat] es pas una bona idèa, limita d’aparcatge de las pichonas autòs, nimai una faiçon de veire l’automòbil dins la carrièra ; son trabalhadors que díntran tardièrs…. Que vívon ! E que cal pensar que pòdon pas far sense autò, vist la mau-fargason del sistèma collectiu de desplaçaments e las exigéncia de las entrepresas, tots en periferias de ciutats….De mai, ambe aqueste corrièr, vòli tanben indicar, per aver un parallèl ambe l’afica que ai junt ambe lo meu blòg, que lo servici de comunicacion deuriá tanben repotegar contra :
- las automòbiles que son instruments de pollucion dels palmons dels ciclistas- los busses polluïdors ( parier que las veituras )
- los taxis aparcats malament e sense vergonhas contra los ciclistas- los camions de liurason que trápan pas luòcs normals per liurar, e que son sus las pistas- las automòbiles mal parcadas sus las vias de bus, o sus las vias ciclistas quand son de bona qualitat…- las òbras de totas menas pas signaladas sus las linhas dels ciclistas, que son aital annuladas.- l’impossibilitat de s’aparcar ambe un VTC dabans la mendra botiga del centre ciutat (que pènsan los botiguièrs que los ciclistas son pas clients ? E es parier pels supermercats de banlègas, quitament lo que se sona Occitania a Balma, o a Blanhac per anar a Leclerc es encara una pietat o Colomiers per anar a la Zòna de Le Perguet, o a Portet per anar a la monstruositat comerciala al entorn de Carrefour …)Etc.Per clavar, per la circulacion dins la ciutat, quand la signaletica serà adobada pels valents ciclistas e en lenga occitana ? Es ben clar que las pistas e lo ciclisme coma mòde de desplaçament, normals e ecologics, son pas unas prioritats de las comunas del Grand Tolosa.
Car la VTC se podrà èstre mai qu’un instrument per bicicletar lo dimenge sul bòrd del canal o suls tucs del SICOVAL, dins las banlègas borgesas de Tolosa, veire la comuna de Lyon o de Bordèu (Occitània) per aquò ! E jo m’agradariá de daissar lo meu veïcule dins un aparcatge public (pauc car, servici public donc ! un aparcatge pagant en foncion del salari per permetre un balanç social dins las vilas), per anar totstemps en VTC, mas sembla quasi una anormalitat del dimenge !Serà ambe plaser que vos podrai legir, dins la lenga de voldrètz ! ( ndlr : la letra es collectivizada aquí, e podrà èstre legida per totes los elegits del Grand Tolosa o del SICOVAL )
Ben coralament,
_________________________________________________________________
30 de setembre, a la sortida del restaurant Le Barbu, que i aviá de que daissar la meuna VTC, ai trobat lo luòc voide a 23:20 ; la securitat es tant perfecte a Tolosa, que me soi fait panar la VTC, carrièra Isaure a Tolosa ; per un còp los elegits de dreita de Tolosa son del meteis bòrd que los panaires, podrai pus testar lo maissant estat de la preposicion ciclable de la comuna ! ( le meu vesin m'aviá quasi prevengut ! .... ne serai per crompar una autra VTC, que cromparai sul segond mercat de Sant Cernin, es aquí que las segondas-mans dels panaires son vendudas, segon un ciclista plaça Godolin ).
Bon viatge als panaires !