20060912

Ah los jornalistas franceses ! ( encara ...)


So stupids frenchies newspapers writers...

Pourquoi sont-ils si stupides ? ( dans les rédactions d'Occitanie)


Pel : "Petit-Bleu Petit-Bleu Agen" petit.bleu@wanadoo.fr

Adishatz,

Sètz ben segur que la paraula "croisade" siaguèsse la melhor apropriada per qualificar una partida de rugbí o de fotbòl ?Per astre, Albi es pas estat un luòc d'etnicidi josiu, un camp de concentracion ... Ça que là Albi es un luòc istoric important que pels occitanistas, Albi amerita pas d'èstre valorizat sus aqueste terrenh, e d'aquesta manièra.Se pòt pas jogar ambe los massacres dels franceses en Occitània.
Ben coralament,
Jacme
De Pena d'Agenés.

Pena d'Agenés a suportat mantunas crozadas francesas que a matat la majoritat de la populacion ; an aquestes tempses se parlava pas de netejament etnic.... E ça que là ! Los franceses foguèran los primièrs de ne fargar : - 1 - crozada contra los occitans 'albigeses', - 2 - crozada contra los occitans protestants, - 3 - en 1453 los massacres dins lo Ducat d'Aquitània que a voidat lo país e que los franceses a repoblat ambe chanegos de Charanta, etc.
Alara la paraula "Croisade" emplegada per una redaccion en Occitània a un resson especial.
Podètz tanben dire lo vòstre punt de viste a la redaccion 'esportiva' del Petit Bleu d'Agen, la ciutat de Gensemin [ prezat per un Mistral a l'inauguracion de la seuna estatut en Agen, e l'estatut i es encara, mas la redaccion del Petit Bleu sembla l'aver oblidat ] e de la lenga occitana, la lenga d'una nacion mesprezada. Corric de la redaccion : petit.bleu@wanadoo.fr
Alara totas las reaccions seràn la pròba de la maturitat de la nacion occitana [una bona democràcia occitana passarà per la protestacion normala e considerada coma una normalitat] e de la fauta de bona formacion generalista pels jornalistas dins las escòlas de jornalisme d'Occitània [çò que fa partit de l'alienacion fargada pels franceses en Occitània].
Aver la dignitat pel pòble occitan es essencial per nosautres e per totes los pòbles mesprezats per l'istòria dels colonialismes republicans o reials.